Een open plek voor initiatiefrijke en creatieve
mensen die zin hebben in een betere wereld.
Zo iemand als jij dus.

Blog Erica Argelo

Over Erica

Circle of Art
www.circleofart.nl


Bekijk profiel

SVN Nederland in transitie naar de Vlinder Economie

Dit blog wil ik graag beginnen met woorden ter nagedachtenis aan Peter van Luttervelt, SVN-lid van het eerste uur.

'You never change things by fighting existing reality.

To change something, build a new model that makes the existing one obsolete'

Deze oorspronkelijke quote van Buckminster Fuller draag ik graag op aan Peter. Het was zijn lijfspreuk die ik graag zie voorbehouden aan SVN en voortaan uit naam van Peter wil blijven onderschrijven.

Het overlijden van Peter heeft er diep ingehakt: het heeft een leegte achtergelaten bij het kernteam en de overige leden. SVN is in diepe rouw…

De bijeenkomst van 30 mei j.l. begint dan ook met een memoriam aan Peter. Lovende woorden van Ilonka de Beer worden krachtig bijgezet met een 'Heel Andere Wereld' van De Dijk en 'With My Own Two Hands' van Ben Harper, ten gehore gebracht door Engbert Breuker.

Pure HartKracht…

Dat is wat het is:  ‘Pure Hartkracht’ in een organisatie die mij verbindt met dat wat ik vanbinnen voel. Ik wil dan ook mijn blog vervolgen hoe dit voor mij is begonnen en waarom ik deze ondernemersclub ben trouw gebleven.

In 2011 heb ik SVN leren kennen door mijn ontmoeting met Jan Bommerez. Zijn boeken en lezingen ontwaakten een diepe waarheid in mij die ik diende te ontwikkelen. Het was vanwege zijn performance bij ‘Get on the Dancefloor’ dat ik deelnam aan dit tweedaags SVN-evenement in Egmond aan Zee.

Dit was het begin van een inspirerende reis waarbij ik veel mooie mensen heb mogen leren kennen die mij nog altijd dierbaar zijn. De video die ik hierbij plaats zijn opnames van ‘Get on the Dancefloor 2012’, waarin ik voor de tweede achtereenvolgende keer deelnam aan het jaarlijkse SVN Europe Conference. De beelden spreken voor zich. Ze vertellen waarom ik me bij deze Hartverwarmende organisatie heb aangesloten.

https://www.youtube.com/watch?v=c30yRepbtG0

Deze intro rond ik graag af met woorden van Gunter Pauli:

'I am not inspired by the applauses.

I am inspired by what people DO and I hope to get a lot of feedback

of what people have done after this conference'

 Aldus Gunter Pauli…

Terug naar 30 mei 2018. Ja, er is veel gebeurd dat om feedback vraagt. Hoe gaan we verder na alle veranderingen en het voortschrijdend inzicht om de wereld te verduurzamen, waarvoor SVN garant staat?

We zijn uitgenodigd bij Manifesto in Amsterdam. Een accountantsbedrijf zonder disclaimer, maar met claims voor duurzame samenwerking, opgericht door business coach Erik Friedeberg en business accountant Monique Piet. De gastvrije, open bedrijfsruimte met zijn inspirerende quotes aan de muur en de zorg van gastheer Erik voor de geurige koffie, thee en lekkere hapjes, vormen een uniek podium voor onze bijeenkomt.

Engbert Breuker en Theo Dijt presenteren de huidige ontwikkeling en het plan van aanpak om het roer om te gooien voor een nieuw begin. Voor degenen die SVN nog niet kennen: we zijn een netwerk voor ondernemers vanuit het hart. World Improving Entrepreneurs (WEI’s) en Hartlopers. Het is nu tijd voor nieuwe energie. Aldus Engbert Breuker…

Arthur Hol pleit voor een greenfield van lokale activiteiten. Hij nodigt ons uit om regionale bijeenkomsten te organiseren en vindt daarmee gehoor bij twee aanwezige leden: op 4 juli a.s. organiseren Anne Stijkel en Elif Algu een SVN picknick in Amsterdam.

Hanneke Rombouts laat ons alvast weten dat het jaarlijks SVN-Kampvuur dit keer wordt gehouden op 28 augustus a.s. in het Veerhuis in Varik. Aanvang 17:00 uur.

De SVN-leden komen 11 juli a.s. weer bij elkaar om te praten over een vernieuwde strategie. We willen met elkaar meedenken over de volgende stappen van SVN Nederland en de gezamenlijke koers die we gaan varen.

De rode draad…

  • -          We zijn een verbindende vereniging van Wereldverbeteraars;
  • -          Een vereniging met boeiende, hartverwarmende bijeenkomsten met aansprekende/inspirerende sprekers;
  • -          Een netwerk voor bedrijfsbezoeken;
  • -          Een klankbord voor persoonlijke intervisie;
  • -          Co-creatieve initiatieven van groots en/of kleinschalige projecten;
  • -          We zijn een internationaal netwerk van World Improving Entrepreneurs.

 

Hoe meer betrokkenheid, hoe meer co-creatie, hoe meer intrinsieke motivatie van de leden. Ik vind het een uitnodigend avontuur om de woorden WIE’s en Hartlopers meer invulling te geven. Ik kijk dan ook uit naar de dialoogbijeenkomst voor een gezamenlijke visie waarbij we op zoek gaan naar creatieve wegen die leiden naar de nieuwe Vlinder Economie.

De gastsprekers van de bijeenkomst op 30 mei j.l. waren Daniël Hazewindus en Aldo Hakman van Stichting Green Matters. Zij namen ons mee in een innovatief project en het productieverhaal van ‘Organic Guayusa Gold Brew’. Na het beëindigen van de inspirerende lezing konden we zelf de verkwikkende werking van het positieve energiedrankje proeven. En ja… de stemming werd alsmaar vrolijker en luidruchtiger… Het bezorgde ons een positieve energie-boost voor de afsluiting van de avond, met heerlijke flesjes Nightwatch (dank Daniël en Aldo!) en glaasjes Betuwse Krenkelaar.

https://vimeo.com/250811158

 Social Venture Network Nederland is een organisatie waarbij ik thuiskom. Een warm onthaal van Hart-gedreven ondernemers die werkelijk de wereld willen verbeteren. Ik houd van ze, ik hou van de mensen die het vuur van het Social Venture Network Nederland brandend houden. Zo ook mijn vuur, ik voel een wederzijds verlangen onze wereld te verduurzamen. Noteer alvast de datums in je agenda, de uitnodigingen volgen binnenkort. Doen jullie met ons mee?

Deze liefdesverklaring aan SVN wil ik graag afsluiten met het mooie gedicht van Hanneke Rombouts, die zij met behulp van een sjamaan voor haar liefhebbende man Peter van Luttervelt heeft geschreven.

Ik wens ons een lange warme zomer.
Tot ziens!
Erica Argelo 

GELIEFDE


Ik zie je Eenheid

In alledaagse dingen

Zodat ik ook

In het duister van mijn macht

Jouw liefde voel van binnen


Je toont me de weg

Ik zie je sporen

Ik weet het

Je brengt in mij naar voren

En je stuurt me rechtstreeks tegemoet

Dat wat er werkelijk toe doet

 

Ik ben er klaar voor

Hoor mijn bede

Ik leef in jouw Vrede

Amen.

 

~Hanneke Rombouts~